сряда, 25 ноември 2009 г.

Ливърпул изхвърча от ШЛ


Петкратният европейски клубен шампион Ливърпул се прости с участието си в Шампионската лига още в груповата фаза за пръв път от 2002 година насам, въпреки че победи Дебрецен с минималното 1:0 в Унгария. Възпитаниците на Рафаел Бенитес се нуждаеха от помощ от страна на Лион, който не трябваше да губи визитата си на Фиорентина, но това не се случи. На "Ференц Пушкаш" мърсисайдци изнесоха поредния си постен мач, в който обаче стигнаха до победата срещу най-слабия отбор в групата след гол на Давид Н'Го oще в 4-ата минута. Тогава френският нападател вкара от метър с пета, след като Джейми Карагър свали към него центриране на Фабио Аурелио. До края на мача обаче англичаните почти не затрудниха сериозно Вукашин Полескич и дори в продължението на редовното време Адамо Кулибали можеше да донесе първа точка на Дебрецен в ШЛ, но ударът му от 6-7 метра бе спасен с коляно от Рейна.

Само с четири отбелязани попадения, Ливърпул е най-слабият тим пред гола в групата си, като дори Дебрецен има гол повече от момчетата на Рафаел Бенитес. Макар да имат 7 точки в групата си до момента, англичаните не могат да достигнат френския Лион, който е с 10 и има по-добри показатели от преките двубои с тях, както и италианския Фиорентина, оглавяващ групата към момента с 12 точки.

Гостите от Англия стартираха мача по най-добрия възможен начин и стигнаха до гол още в 4-ата минута. Тогава Давид Н'Го отблизо прониза Вукашин Полексич, след като отбраната на домакините пропусна едно балонно центриране на Фабио Аурелио, което Карагър отлично отклони към младия французин. Ливърпул не спря да търси втори гол, като в 38-ата минута Полексич трябваше с вещина да спасява нов прекрасен удар на Н'Го. Като цяло обаче мърсисайдци така и не успяваха да намерят ритъма си на игра и предпочитаха с повече владение на топката да държат съперника си далеч от своята врата, като по този начин запазват положителния за тях резултат.
След почивката това статукво на терена не се промени, макар че за Ливърпул ставаше все по-трудно да възпира атаките на Дебрецен. Това се дължеше на включването в игра на тъмнокожия нападател на домакините Адамо Кулибали, който с мощната си физика започна да тормози и без това колебливата през този сезон отбрана на мърсисайдци.
Ливърпул пропусна още две-три чисти положения за гол през втората част, като Полексич умело извади чист гол в своята врата, след като Каут и Джонсън изведоха капитана си Джерард на стрелкова позиция и английският национал бързо стреля към вратата. Карагър и Каут също бяха близо до гола за гостите през втората част.
В самия край на двубоя обаче всичко можеше да се срине за гостите, след като те проспаха едно подаване към Кулибали в наказателното поле и тъмнокожият нападател бързо отправи опасен удар към Рейна, който обаче инстинктивно спаси с коляно. Това обаче нямаше никакво значение заради развоя на събитията в Италия, където Фиорентина победи Лион и двата отбора се класираха напред за сметка на англичаните.

ДЕБРЕЦЕН - ЛИВЪРПУЛ 0:1
0:1 - Н'Го (4)

Няма коментари:

Публикуване на коментар