събота, 21 ноември 2009 г.

И Депортиво сломиха Атлетико Мадрид

Отборът на Депортиво Ла Коруня спечели справедливо с 2:1 срещу Атлетико Мадрид в мач от 11-ия кръг на Ла Лига. Гол от дузпа в 95-ата минута на Гуардадо осигури успеха на "бланкиасулес". Това е пореден провал на "дюшекчиите" в последните секунди на двубоя. Попадение на Агуеро (3) даде аванс на столични, но Колото изравни в 20-ата. Като цяло тимът от А Коруня беше много опасен от своя съперник и пропусна куп положения.
От Депортиво целяха победа, която да ги вкара в челната четворка. Гостите от испанската столица пък търсеха едва втори пълен успех в Ла Лига, който да ги отмести от 18-ото място. Галисците нямаха сериозни кадрови проблеми, а в атака заложиха на позабравения Мигел Анхел Миста. "Червено-белите" атакуваха със Серхио Леонел Агуеро и Флора Синама-Понгол. Диего Форлан остана на пейката, след като едва вчера се прибра от Уругвай.
Още в третата минута гостите вкараха след глупава грешка на синьо-бялата отбрана. Лопо сбърка, Агуеро открадна топката и надигра вратаря Арансубиа за 0:1. Следващите минути домакините упражниха натиск, от който обаче не се произвеждаха опасни ситуации. Заучено положение от ъглов удар успява да направи 1:1. Хуан Родригес отклони на първата греда и Диего Даниел Колото с глава отбеляза. По-дейната игра на Депортиво продължи. В 27-ата минута грешка на Луис Переа остави Ласад на два пъти да пробва от три метра, като при втория опит Пабло Ибаньес изби от голлинията. Пет минути по-късно Рики беше съборен от вратаря Асенхо в наказателното поле, но вместо дузпа получи жълт картон.
След почивката галиският тим продължи по-напористи действия. Дузпа за Депортиво не беше отсъдена заради засада преди нарушението. Второто полувреме беше изцяло за Ла Коруня, но пропуски пред вратата на Асенхо запазиха резултата. Кристална дузпа за Депортиво след 90-ата минута даде победата на домакините. Хосе Андрес Гуардадо беше точен крайното 2:1, гарнирано с много страсти в края на срещата.
Победата качи Депортиво на четвърта позиция. Атлетико пък остава само с една победа в Примера от 11 мача и е в зоната на изпадащите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар