неделя, 29 ноември 2009 г.

Севиля се дъни у дома срещу Малага


Севиля се издъни при домакинството си на неубедителния от началото на сезона тим на Малага и стигна само до 2:2 в късния мач от вчерашният ден на Примера дивисион. Нещата изглеждаха много лесни за възпитаниците на Маноло Хименес, след като Малага изпадна в глуха защита от самото начало. Малко по-късно обаче гостите поведоха с гол на Фернандо, а в самия край на полувремето Дуда за втори път смълча "Санчес Писхуан". След почивката Севиля тотално доминираше и с два гола на Луиш Фабиано успя да изравни, но не и да направи пълен обрат.
При победа Севиля щеше да събере 28 точки и да се изравни с водача Реал (Мадрид), който утре гостува на Барселона в супердербито на испанския футбол. Домакините започнаха настървено и направиха два бързи пропуска. В 22-ата минута обаче най-изненадащо Малага поведе. Защитата на Севиля не се справи добре след центриране от корнер и при добавката Фернандо откри резултата. Луиш Фабиано и Негредо положиха много усилия, за да възстановят равенството, но все нещо не им достигаше. В 45-ата минута Малага нанесе втория си удар, когато Дуда се разписа срещи бившия си клуб.
Контрите на Малага можеха съвсем да вгорчат живота на домакините, но гол на Набил Байя беше правилно отменен заради засада. Междувременно на терена се появи и Фреди Кануте, който допълнително усили нападателната мощ на Севиля. В 57-ата минута Луиш Фабиано намали, а в 72-ата след пас на Кануте изравни, забивайки топката в долния десен ъгъл на Мунуа. В оставащото до края време севилци направиха всичко възможно, да се поздравят с победата, но стражът на Малага спаси опасен изстрел на Фернандо Наваро и запази равенството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар