сряда, 25 ноември 2009 г.

Барса не сдаде трона след лекция срещу Интер

Европейският шампион Барселона спечели с 2:0 над Интер в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Така кралят на Стария континент излезе на първо място в групата и излезе в полпозишън преди последните мачове. Загуба на Барса означаваше в голяма доза отпадане в груповата фаза. Головете днес вкараха Пике (10) и Педро (26).

Наставникът на „лос кулес" Джосеп Гуардиола остави на пейката Лионел Андрес Меси и Златан Ибрахимович, невъзстановени от контузии. В предни позиции се разчиташе на Педро Родригес Ледесма, Тиери Анри и Андрес Иниеста. Дуото в атака на гостите от Милано беше оформено от Диего Милито и Самуел Ето'о. Камерунският стрелец беше посрещнат с бурни аплодисменти от публиката на „Камп Ноу", след като последните пет години беше отбелязал 130 гола за „блаугранас".

Още в началото на мача домакините наложиха традиционното си териториално надмощие. В третата минута след центриране от корнер капитанът на каталунците Карлес Пуйол би опасно, но на метър от страничната греда. В десетата минута момчетата на Гуардиола стигнаха до гол аванс след статично положение. След корнер Анри отклони от първата греда и Жерард Пике, оставен сам, реализира с крак от пет метра за 1:0. В 15-ата минута Чавиер Ернандес изпълни много опасно 20-метров фаул, като топката мина на половин метър на гредата.

Офанзивата на домакините продължи и след още пет минута Педро навлезе опасно в наказателното поле, но сбърка решаващото подаване. В 26-ата минута резултатът справедливо беше покачен. Даниел Алвеш беше изведен чудесно по дясното крило и с хитро центриране на задната греда намери Педро, който с помощта и на късмета проби Жулио Сесар. Грешка на вратаря на Барса Виктор Валдес в 35-ата минута можеше да намали резултата. Деян Станкович обаче не намери опразнената врата. Първият опасен удар на „нерадзурите" дойде едва в 43-ата минута, когато Диего Милито стреля от далечно разстояние, но Валдес улови уверено. В 45-ата Кейта можеше да вкара трети гол, но Сесар парира удара с глава. Като цяло до почивката „блаугранас" бяха пълни господари на терена, а Интер дебнеха на контраатаки, но нямаха изгодни ситуации.

Още в началното на второто полувреме италианците създадоха две опасни акции, но стражът Валдес улови сигурно. В 54-ата минута Алвеш центрира, Чави стреля с глава и Сесар с феноменално спасяване извади своя отбор при наглед безизходна ситуация. Интер заигра по-напористо с бързи акции по крилата. Момчетата на Моуриньо обаче не показаха изобретателност пред вратата на Валдес. Положенията не бяха достатъчно опасни и логично не падна гол. Каталунците играха по-пробрано към края на мача и удържаха аванса си.
С успеха Барса събра 8 точки. На втора и трета позиция с по 6 точки останаха Интер и Рубин.

БАРСЕЛОНА - ИНТЕР - 2:0
1:0 - Пике (10)
2:0 - Педро (26)

Няма коментари:

Публикуване на коментар