неделя, 29 ноември 2009 г.

Златан подари Ел Класико на Барса


Барселона победи с 1:0 Реал Мадрид в 159-то Ел Класико в Примера дивисион. Златан Ибрахимович донесе успеха с единствен гол в 56-ата минута след пас на Даниел Алвеш. Като цяло гостите от Мадрид имаха повече положения, а каталунците играха почти половин час с намален състав.

Двете суперзвезди Лионел Андрес Меси и Кристиано Роналдо излязоха титуляри за радост на стотиците милиони по цял свят. Златан Ибрахимович остана на пейката, а триото на "блаугранас" в предни позиции беше оформено от Меси, Анри и Иниеста. "Белите" на Мануел Пелегрини разчитаха на Гонсало Игуаин в предни позиции, подкрепян мощно от Кристиано, Кака и Марсело.

След първите пет минути на домакинско владение Реал направи първата си опасна акция. Кристиано Роналдо надигра Пуйол и подаде към Марсело, който побърза да стреля от 20 метра много високо над гредата. В деветата минута добре конструирана акция на "блаугранас" стигна до Лео Меси, който от наказателното поле стреля по земя, а Касийяс улови безпроблемно. В 14-ата минута Иниеста изведе Чави, но не стигна бързина на халфа, който беше изпреварен от Икер, В 20-ата минута дойде най-добрата ситуация до почивката. Брилянтен пробив на Кака и кристален голов пас към Роналдо завърши с чудесна проява на Валдес. Португалецът стреля ниско от осем метра и каталунският страж по чудо изби с крак. "Лос меренгес" играха на по-бързи обороти в нападение от своя съперник и бяха по-остри в предни позиции. В 26-ата минута добра акция на гостите изведе Марсело сам в наказателното поле, но самоотвержен шпагат на капитана Пуйол спаси удара към вратата. Към края на срещата каталунците създадоха едно-две опасни положения, но опасен удар към Касийяс нямаше.

Втората част започна с по-агресивна игра на Барса. Първото реално голово положение обаче се откри пред Мадрид в 53-ата минута. Игуаин се оказа на върха на хубава контра, преодоля Абидал, но Пуйол спаси своите с решаващ шпагат. В 51-вата минута Гуардиола замени слабия Анри и пусна Златан Ибрахимович. Пет минути след влизането си в игра шведът короняса с гол своите. Дани Алвеш центрира отдясно и при съмнително положение за засада Ибра изскочи и с мигновен шут отблизо разстреля Касийяс - 1:0. В 62-рата минута глупава игра с ръка на Сержи Бускетс на 60 метра от вратата на каталунците изкара втори жълт картон за 21-годишния халф. Кристиано Роналдо стреля опасно над гредата, а секунди след това беше заменен от Бензема и остана видимо разочарован. Шанс за втори гол за домакините се откри пред Жерард Пике в 69-ата минута, но страховитият удар с глава мина покрай гредата. В ответната атака Бензема беше с топка в наказателното поле на "синьо-червените", но за пореден път опасна ситуация беше блокирана от каталунската отбрана. В 76-ата минута левият бек на Барса Ерик Абидал беше изведен на стрелкова позиция и диагоналният му шут почти облиза страничната греда. В 81-вата минута Бензема изпусна кристална ситуация за гол. След изпълнен корнер Раул отклони и Карим от малкото наказателно поле стреля над вратата. В 89-ата минута Меси изпусна да реши спора с уникален пропуск. Алвеш изведе аржентинеца сам срещу Икер и вратарят парира удар от осем метра. В 90-ата и Реал остана с десет души след втори жълт картон на Ласана Диара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар