събота, 21 ноември 2009 г.

Реал Мадрид изкова нова победа срещу Расинг Сантандер




Реал Мадрид изкова победа и притисна Барса преди Ел Класико

Отборът на Реал Мадрид постигна минимална победа с 1:0 над Расинг Сантандер в среща от 11-ия кръг на Примера, играна в испанската столица. Единственото попадение реализира Гонсало Игуаин в 22-рата минута. Така кастилци излязоха начело в класирането преди двубоя на Барселона. Следващият кръг от Ла Лига Барса приема Реал в голямото дерби.
За пореден път Раул Гонсалес Бланко остана на пейката, а дуото в предни позиции за "белите" беше оформено от Карим Бензема и Гонсало Игуаин. Кастилци излязоха без основни фигури като Серхио Рамос и Ласана Диара. В дебюта на новия си треньор Португал кантабрийският тим заложи на схема 4-1-4-1 с изнесен в нападение бързоногият Чите.
Домакините традиционно установиха преимущество от първите минути. В 13-ата минута Чаби Алонсо удари дясната греда на Тоньо след нисък изстрел от 20 метра. В 19-ата много хубав прехвърлящ диагонален удар на Кака беше избит в корнер. Атака по-късно Алваро Арбелоа можеше да вкара несъзнателно след центриране, а при добавката силният шут на Дренте беше блокиран. В 22-рата Кака центруира отдясно, вратарят изби, Гарай чукна към Игуаин, който от малкото наказателно вкара топката в мрежата. Централният бранител Гарай се отчете с асистенция срещу бившия си тим.
При нова чудесна възможност за "лос меренгес" в 28-ата минута Бензема срещна вратаря, но успя да го преодолее. В 37-ата минута Чите стреля опасно, но покрай вратата. В 41-вата Чите се пребори в наказателното поле, но Луис Гарсиа стреля ужасяващо далеч над гредата. Като цяло през първото полувреме Реал игра силно, като в последните десетина минута отпусна инициативата на гостите.


Второто полувреме започна със силна игра за Мадрид. Брилянтна акция в 55-ата минута вкара топката в мрежата на Тоньо. Красивото попадение с пета на Бензема обаче беше отменено заради правилна засада. В 62-ата Кака стреля опасно с глава, но Тоньо блестящо улови. В 70-ата отново стражът на кантабрийци парира прекрасно. Детинска грешка на Енрике позволи на Дренте да открадне топката, но Тоньо излъга Игуаин. Расинг направи няколко опасни акции, спирани от задади.
В 78-ата минута офсайд отмени попадение на Каналес. Страничният съдия дигна флагчето при пасивна засада, последва грешка на бялата защита и гол, който не беше зачетен.

В края на мача Реал можеше да вкара и за 2:0. Така преди двубоя Атлетик Билбао - Барселона Реал Мадрид има аванс от две точки на върха в Примера

Няма коментари:

Публикуване на коментар