събота, 21 ноември 2009 г.

Литекс загря с разгром за "Герена"


Отборът на Литекс се подигра с резервите на Локомотив (Пловдив) и ги разгроми с 5:0, с което вече е едноличен лидер в "А" група. Ловчанлии бяха допълнително улеснени от огромния брой ключови футболисти, които отсъстваха от състава на "черно-белите" - Кирил Акалски, Фелисиен Сингбо, Мартин Сечков, Евертон Джилио, Дани Кики, Даксон и Димитър Илиев. Странната формация, която треньорът Стефан Генов бе пуснал, изигра ролята на боксова круша за намиращия се в превъзходна форма отбор на Ангел Червенков.

Головете в днешната среща от 13-ия кръг вкараха Янев, Нифлор (от дузпа), Том, Дока и Сандриньо. В момента Литекс е с 31 точки от 12 срещи - с 2 повече от ЦСКА и мач по-малко. "Черно-белите" са 15-и с едва 9 точки, като зад тях е единствено градския съперник Ботев.

Така в сряда "оранжевите" ще отидат с голяма доза самочувствие в София за отложения мач с Левски от 3-ия кръг на "А" група. Те вече са тимът с най-добро нападение 24 гола (колкото ЦСКА и Левски) и най-добра защита - 4 гола. Срещу тях обаче ще се изправи имащия 4 победи от 4 мача при Гонзо тим на "сините".

Още самото начало на срещата показа какво предстои по-нататък в срещата. Първите 10 минути се играха почти изцяло в наказателното поле на Локомотив, но Дока, Янев и Нифлор не бяха прецизни в завършващия удар. Все пак логичното се случи в 19-ата минута, когато Том развинти сънародника си Тиаго отдясно и сервира топката на крака на Христо Янев, който отблизо не сбърка - 1:0.

Натискът на ловчанлии продължи и в 33-ата минута след центриране на Янев от корнер, Трифонов игра с ръка. Реферът Вихрен Манев не се поколеба и отсъди дузпа. Французинът Нифлор не бе много убедителен в изпълнението си, но успя да покачи на 2:0. Това бе негов 9-и гол в шампионата, с което той остави зад себе си Иван Стоянов и Мартин Камбуров, които имат по 8. Само минута по-късно Том отне топката в центъра, напредна и със страхотен удар покачи на 3:0.

Гостите все пак успяха да стигнат до удар в противниковата врата в 43-ата минута чрез Стоев, но Голубович акробатично изби.

През втората част темпото на игра рязко спадна, като беше очевидно, че ловчанлии се пазят за Левски. Треньорът Ангел Червенков пък рано - рано извади звездите си Пламен Николов, Христо Янев и Нифлор, за да ги запази за битката на "Герена". Все пак малко преди да излезе французинът можеше да вкара нов гол, но отблизо пропусна. Сандриньо също се отличи с анемичен удар към Ставрев. Кюмюрджиев пък изстреля много неточно една топка, с което се изчерпа актива на гостите за втората част.

В 80-ата минута бразилецът Дока покачи на 4:0 след майсторски изпълнен пряк свободен удар, а в 90-ата Сандриньо оформи крайното 5:0.

Няма коментари:

Публикуване на коментар